Grote brand in woonboerderij met massagesalon in Creil pittige klus voor brandweer

update & videoDe brandweer had gisteravond grootse moeite met het bestrijden van een flinke brand in het dak van een woonboerderij in Creil. De twee bewoners wisten tijdig naar buiten te komen. Volgens een woordvoerster van de brandweer is er ook een massagepraktijk in het gebouw gevestigd.

De melding van de brand aan het Wrakkenpad kwam om even voor half tien. Op het moment dat de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen aan de achterzijde van de woning uit het dak. ,,We hebben direct opgeschaald naar een grote brand’’, vertelt woordvoerster Nellie Ras van Brandweer Flevoland. Er werden vier tankautospuiten (uit Rutten, Creil, Lemmer en Urk) ingezet, evenals een hoogwerker uit Lelystad.

Drie lagen

Bij de brand kwam veel rook vrij. Het bleek voor de hulpdiensten bovendien moeilijk om het vuur te blussen, aangezien het dak uit meerdere lagen bestond. ,,Eerst zat er een laag dakpannen, daaronder een rietlaag en daaronder een isolatielaag. Het was dus een klus om bij het vuur te kunnen komen’’, aldus Ras.

Even na 23.00 uur kon de brandweer dan toch het sein ‘brand meester’ geven; de situatie was onder controle. Toch was er van een vertrek nog geen sprake, omdat nog voorkomen moest worden dat er smeulende delen onder het dak zouden zitten.

De bewoners waren op tijd buiten en zijn door ambulancepersoneel onderzocht, omdat ze rook ingeademd hadden. Hoe groot de schade aan de woning en de massagepraktijk is, is nog onduidelijk.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. 

Volledig scherm
Brand in de boerderij in Creil. © GinoPress B.V.

Flevoland