Grote brand verwoest woning in winkelstraat Emmeloord

videoEen felle uitslaande brand heeft afgelopen nacht een bovenwoning verwoest in een winkelstraat in Emmeloord. Aan de Lange Nering kwamen de vlammen metershoog uit het pand en moesten meerdere woningen worden ontruimd.

De brand werd even na 01.30 uur ontdekt op de zolder van een van de bovenwoningen. In eerste instantie was vanaf de buitenkant enkel rook te zien, maar niet veel later kwamen de vlammen door het dak heen.

Wekker

De politie begon bij aankomst direct met het ontruimen van de omliggende woningen en gebruikte de sirene van de politiewagen als wekker. Volgens de brandweer werden ongeveer tien bewoners geëvacueerd en raakte niemand gewond.

De brandweer schaalde na de eerste melding vrij snel op naar het sein 'zeer grote brand'. Brandweerlieden uit Emmeloord, Marknesse, Nagele, Ens, Urk, Kuinre en de hoogwerker uit Lelystad werden ingeschakeld om de brand te bestrijden. Na ongeveer een uur blussen was het vuur onder controle.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
De felle brand woedde in een bovenwoning aan de Lange Nering in Emmeloord. © GinoPress

Winkels

De woning waar de brand woedde is volgens de brandweer compleet verwoest. De woningen daarnaast zijn vanwege rook- en waterschade tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De drie winkels onder de woningen - Holland & Barrett, LinGerie en BoekenVoordeel - hebben aanzienlijke waterschade opgelopen.

Hoe de brand kon ontstaan is nog onbekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Flevoland