Volledig scherm
Harald Bouman nadat hij de ambtsketen omgehangen heeft gekregen door waarnemend burgemeester Henk Tiesinga. © Foto Freddy Schinkel

Harald Bouman geïnstalleerd als burgemeester Noordoostpolder

Groninger Harald Bouman (47) is maandagavond geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Noordoostpolder. Bouman is daarmee een van de nog weinige burgemeesters die is voortgekomen uit een lokale partij. Hij was raadslid en wethouder voor Gemeentebelangen Eemsmond.

,,Alles waar je goed in bent komt in deze functie samen", zei Commissaris van de Koning Leen Verbeek bij de installatie. ,,Er liggen  spannende opdrachten: verzilveren van economische kansen, een schaalsprong voor Emmeloord en ga zo maar door. Maar jij hebt laten zien resultaat te kunnen boeken.”

Voorzitter Ellen Lindenbergh van de vertrouwenscommissie omschreef Bouman als een 'verbinder die ook krachtig kan optreden'. Ze zei uit te zien naar de samenwerking. Maar ook: ,,We gaan ons als raad niet als makke schapen gedragen.”

Bouman zelf vindt de Noordoostpolder ‘het meervoud van wat ik had'. ,,U heeft me ongelofelijk welkom doen voelen. Ik wil een burgemeester zijn voor iedereen en zal dan ook veel buiten het gemeentehuis zijn, waar het allemaal gebeurt.”

Een aannemer is inmiddels begonnen met de bouw van de burgemeesterswoning. In de loop van volgend jaar hoopt Bouman zich met vrouw Ineke en kinderen Werner en Nienke in Emmeloord te vestigen.

Flevoland