Geke en Harrie Metselaar op de kavel die ze van de gemeente Noordoostpolder willen kopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Geke en Harrie Metselaar op de kavel die ze van de gemeente Noordoostpolder willen kopen. © Foto Freddy Schinkel

Harrie en Geke uit Marknesse nemen het op tegen ‘Goliat’: ‘De belangen zijn veel groter dan één kavel’

Het leek wel wat op het Bijbelverhaal waarin David het opneemt tegen de reus Goliat, het kort geding dat Geke en Harrie Metselaar uit Marknesse vandaag voerden tegen de Rabobank en Nebo Vastgoed. Inzet: Het echtpaar wil duidelijkheid over het eigendom van een stukje grond waar ze hun droomhuis in Marknesse op willen bouwen. ,,We willen gewoon dat er duidelijkheid komt, de onzekerheid moet weg’’, zegt een geëmotioneerde Harrie Metselaar tegen de rechter. 

 1. Bijzondere bui boven onze regio verandert in 'supercel' en dat levert spectaculair beeld op
  PREMIUM
  video

  Bijzondere bui boven onze regio verandert in 'supercel' en dat levert spectacu­lair beeld op

  De onweersbui die gisteravond boven het IJsselmeer ontstond en daarna over de Noordoostpolder naar Friesland trok, was er niet zomaar één. De bui groeide uit tot een supercel. Het regende vervolgens spectaculaire foto’s en filmpjes (zie verderop in dit verhaal). Maar wat is het precies? En hoe bijzonder is zo’n supercel? Tijd voor een belletje met weerman Robert de Vries uit Emmeloord.
 1. ‘Laat beschoten winkel in Emmeloord wake-upcall zijn voor politici in de Noordoostpolder’
  PREMIUM

  ‘Laat beschoten winkel in Emmeloord wa­ke-up­call zijn voor politici in de Noordoost­pol­der’

  ,,We moeten niet naïef zijn over Emmeloord en de Noordoostpolder, dat laat de beschieting van de winkel in Emmeloord ons wel zien’’, zegt Rien van der Velde, fractievoorzitter van de PvdA in de Noordoostpolder. Burgemeester Jan Westmaas sloot vorige week vrijdag een supermarktje aan de Moerasandijviestraat nadat er een dag eerder een kogelgat in het raam werd aangetroffen. ,,Men denkt wel eens dat dat wat er in het westen en oosten gebeurt, hier niet zal gebeuren. Maar we leven hier in de Noordoostpolder, niet op een eiland. Laat dit een wake-upcall zijn voor politici.’’

Flevoland