Harrie en Geke Metselaar kunnen hun droomhuis niet bouwen omdat er onduidelijkheid is over wie de eigenaar van de grond is.
Volledig scherm
PREMIUM
Harrie en Geke Metselaar kunnen hun droomhuis niet bouwen omdat er onduidelijkheid is over wie de eigenaar van de grond is. © Foto Freddy Schinkel

Harrie en Geke verliezen kort geding kavelgate Marknesse, maar starten mogelijk snel met bouw droomhuis

Harrie en Geke Metselaar uit Marknesse hebben het kort geding dat ze aanspanden tegen Nebo Vastgoed en de Rabobank verloren. Ze wilden dat deze partijen afstand doen van eventuele aanspraak op de grond die ze van de gemeente Noordoostpolder in Marknesse kopen, maar de rechter gaat niet mee met deze eis. Het echtpaar hoopt ondanks de verloren rechtszaak toch snel te kunnen beginnen met de bouw van hun droomhuis.

 1. Gedupeerd echtpaar uit Marknesse stapt naar de rechter om ‘kavelgate’
  PREMIUM

  Gedupeerd echtpaar uit Marknesse stapt naar de rechter om ‘kavelgate’

  Harrie (66) en Geke (67) Metselaar uit Marknesse stappen naar de rechter in de hoop alsnog zo snel mogelijk te kunnen starten met de bouw van hun droomhuis. Dat kan nu niet omdat er onduidelijkheid is ontstaan of de gemeente Noordoostpolder, die de kavels wil verkopen, wel de eigenaar van de grond is. Geke en Harrie zijn het wachten zat en treffen de Rabobank en Nebo Vastgoed volgende week in de rechtbank.
 2. Gepensioneerd echtpaar ziet bouw droomhuis in Marknesse in duigen vallen: ‘Gemeente heeft ons niet goed voorgelicht’
  PREMIUM

  Gepensio­neerd echtpaar ziet bouw droomhuis in Marknesse in duigen vallen: ‘Gemeente heeft ons niet goed voorge­licht’

  Harrie en Geke Metselaar zijn zwaar gedupeerd door de unieke situatie met kavels in Marknesse. Het ontwerp voor het droomhuis van het gepensioneerde echtpaar is klaar, maar de eerste paal kan niet de grond in omdat er onduidelijkheid is ontstaan of de gemeente wel de eigenaar is. Een week voordat ze zelf over de problemen hoorden, verkochten ze hun woning. ,,De gemeente Noordoostpolder heeft ons niet goed voorgelicht.”

Flevoland