Hert vol prikkeldraad houdt brandweer Emmeloord urenlang bezig, zelfs verdoving blijkt niet voldoende

VideoEen grote reddingsoperatie in alle vroegte op de kinderboerderij in Emmeloord. Daar was vanochtend een hert met zijn gewei in prikkeldraad verstrikt geraakt. Het slot van de ingang moest worden doorgeknipt, een dierenarts uit Putten met een verdovingsgeweer werd opgetrommeld en uiteindelijk was er flink wat mankracht nodig om het dier weer schadevrij op de been te krijgen.

5 reacties

 • Hans Veenhuis

  4 maanden geleden
  Hans Veenhuis De kinderboerderij is omzoomd met een hek van ongeveer 2 meter hoogte. Daarboven op zitten twee lijnen prikkeldraad. Dus op ruim twee meter hoogte. Dat zit er op niet om de dieren binnen te houden, maar om de vandalige jeugd buiten te houden. Zij knippen (gelukkig niet vaak) het draad door of maken het los, met alle gevolgen van dien.
 • evert koekkoek

  4 maanden geleden
  @ Marja van Dantzig: ook hulde aan de dierenarts omdat hij bereid is helemaal uit Putten voor dit dier te komen.
 • m Kouwe

  4 maanden geleden
  Een kinderboerderij met dieren en dan prikkeldraad …… oef! Beetje een kunstfout. Loopt nu goed af gelukkig maar alsjeblieft: geen prikkeldraad bij dieren (en kinderen…)
 • jeannette dijk

  4 maanden geleden
  Toppers !
 • Marja Van Dantzig

  4 maanden geleden
  Hulde,alleen jammer dat de dierenarts van ver moest komen! Waardoor het voor het dier langer duurde voor het bevrijd werd van het prikkeldraad. Eind goed al goed.👍

Flevoland