Hevige buien razen over Oost-Nederland, hagel zo groot als knikkers in Emmeloord

videoEen flinke bui trekt vanmiddag over Oost-Nederland. Op sommige plekken kan het door de hagel spiegelglad zijn.

In Emmeloord kwamen grote hagelstenen uit de lucht. ‘‘Vroeger knikkerden we met deze maat’’, laat de Emmeloordse wijkagent Michel Weessies weten. Weerman Robert de Vries, ook afkomstig uit Emmeloord, ging naar buiten en verzamelde de hagel in een kom. De hagelbui trekt momenteel via Kampen, Zwolle en Dalfsen richting Duitsland. Weggebruikers op de N340, de doorgaande weg van Zwolle naar Dalfsen, moesten de ruitenwissers op standje maximaal zetten om de ruiten enigszins hagelvrij te houden.

Volledig scherm
Op sommige plekken kwam het na de hevige hagelbui zelfs tot witte wegen, zoals hier in Emmeloord. Lokaal kan het spekglad zijn. © GinoPress B.V.

De hagelbui leverde tal van berichten op social media op. Een greep van de berichten op social media:

  1. Brand verwoest levenswerk broers Bant. Maar enige wat telt: alternatief vinden voor gedupeerde bruiloftsgasten
    PREMIUM
    video

    Brand verwoest levenswerk broers Bant. Maar enige wat telt: alterna­tief vinden voor gedupeerde bruilofts­gas­ten

    Terwijl de restanten van de tot groepsaccommodatie omgebouwde schuur nog nasmeulen, zijn de broers Wietze en Han van Wegen al druk bezig met het regelen van een alternatieve feestlocatie voor twee bruiloftsfeesten. Een felle brand legde het levenswerk van de eigenaren van vakantiepark Eigen Wijze in Bant vannacht in de as, maar daar al te lang bij stilstaan doen de twee niet. Wietze: ,,Dat zit in de aard van het beestje, het is gebeurd, we moeten verder.’’

Flevoland