Hevige buien razen over Oost-Nederland, hagel zo groot als knikkers in Emmeloord

videoEen flinke bui trekt vanmiddag over Oost-Nederland. Op sommige plekken kan het door de hagel spiegelglad zijn.

In Emmeloord kwamen grote hagelstenen uit de lucht. ‘‘Vroeger knikkerden we met deze maat’’, laat de Emmeloordse wijkagent Michel Weessies weten. Weerman Robert de Vries, ook afkomstig uit Emmeloord, ging naar buiten en verzamelde de hagel in een kom. De hagelbui trekt momenteel via Kampen, Zwolle en Dalfsen richting Duitsland. Weggebruikers op de N340, de doorgaande weg van Zwolle naar Dalfsen, moesten de ruitenwissers op standje maximaal zetten om de ruiten enigszins hagelvrij te houden.

Volledig scherm
Op sommige plekken kwam het na de hevige hagelbui zelfs tot witte wegen, zoals hier in Emmeloord. Lokaal kan het spekglad zijn. © GinoPress B.V.

De hagelbui leverde tal van berichten op social media op. Een greep van de berichten op social media:

  1. Echtpaar staat doodsangsten uit tijdens overval op boerderij in Emmeloord: overvallers dreigen pink af te knippen

    Echtpaar staat doodsang­sten uit tijdens overval op boerderij in Emmeloord: overval­lers dreigen pink af te knippen

    Bij het uitladen van zijn busje krijgt agrariër Dieleman direct een pistool tegen zijn hoofd. Als zijn vrouw hem even later zoekt in de schuur, wordt een zak over haar hoofd getrokken. ,,Waar liggen de drugs?”, schreeuwen de drie overvallers. Ze dreigen vingers af te knippen en tenen kapot te slaan. Als na 2,5 uur blijkt dat tussen de aardappelen écht niets te halen is, verlaten ze het boerenerf bij Emmeloord.

Flevoland