Protest tegen het aanmeldcentrum aan de Oosterringweg bij Luttelgeest.
Volledig scherm
PREMIUM
Protest tegen het aanmeldcentrum aan de Oosterringweg bij Luttelgeest. © Wilbert Bijzitter

Hoe de Noordoostpolder werd overvallen door komst van aanmeldcentrum: ‘Een heel bijzondere procedure’

Als een veehouder vlak bij Luttelgeest dit voorjaar zijn stikstofrechten aanbiedt aan de provincie Flevoland, kan hij niet vermoeden dat zijn bedrijf het middelpunt wordt van een zware storm. De aankondiging van een aanmeldcentrum voor asielzoekers op deze plek overvalt begin juli de polder en zorgt ook landelijk voor ophef. Hoe kon dit gebeuren en hoe moet het verder?     

9 reacties

 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  Misschien kunnen HH Eggerding en Heerema hun discussies voortaan op een andere manier en via een ander kanaal houden? Hun gezanik voegt niets toe aan waar het werkelijk om draait.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Willem Heerema,je hebt mij niets misdaan. Je hebt het delen van leed. Ik constateer dat het op Schiphol weer overvol was omdat het Zuiden en Gelderland met vakantie gaan. Als leed wil delen vertrek dan van Maastricht,Eindhoven en Lelystad.
 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  Luttelgeest is een vrij religieuze omgeving. Van de meeste bewoners verwacht ik dat men geen problemen heeft, onder het motto heb uw naasten lief.
 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  Beste André Eggerding, Waarom uw afsluitende en minder vriendelijk overkomende advies. Heb ik u iets misdaan?
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Willem Heerema, er is in dit land geen bereidheid om het leed te delen. Het zuiden en Gelderland gaan met vakantie. Loeidruk op Schiphol. Vertrek vanuit je regio en val ons niet lastig.