Het stroomnet in de Noordoostpolder is overvol. Bedrijven hebben daardoor te maken met beperkingen in het stroomgebruik. Ondernemers in Emmeloord willen dat omzeilen met een proef.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stroomnet in de Noordoostpolder is overvol. Bedrijven hebben daardoor te maken met beperkingen in het stroomgebruik. Ondernemers in Emmeloord willen dat omzeilen met een proef. © archief Freddy Schinkel

In de Noordoostpolder gloort hoop voor overvol stroomnet: ‘Gaat ook om solidariteit’

Ondernemers in Emmeloord willen de beschikbare energie onderling verdelen. Dat moet voorkomen dat bedrijven op slot gaan door het overvolle stroomnet. Hoewel het officieel niet mag, denkt BV Noordoostpolder een geitenpaadje te hebben gevonden dat de beperkingen omzeilt.

  1. Gasten die uitgescholden worden: hier in Zwolle was het even de normaalste zaak van de wereld [VIDEO]
    indebuurt.nl

    Gasten die uitgeschol­den worden: hier in Zwolle was het even de normaalste zaak van de wereld [VIDEO]

    “We hebben een vegetariër in het restaurant. Dus wij zeggen even met z’n allen: drie, twee, een, f*ck you vegetariër!”, schreeuwt de bediende. Normaal misschien geen fijne restaurantervaring, maar bij Het Vliegende Paard in Zwolle was het 30 mei de normaalste zaak van de wereld. Tijdens Karen’s Café waren gasten getuigen van personeel dat gastvrijheid ab-so-luut niet hoog in het vaandel heeft staan.