Volledig scherm
De overgrote meerderheid van de inwoners wil dat het gedateerde Bosbad in Emmeloord grondig wordt gerenoveerd en uitgebreid. © Hans Veenhuis

Inwoners Noordoostpolder kiezen voor uitgebreide renovatie Bosbad Emmeloord

Acht van de tien inwoners van Noordoostpolder zien het liefst dat het Bosbad in Emmeloord een uitgebreide renovatie met nieuwbouw ondergaat. Ze willen vooral een ‘plezier-factor’ toevoegen aan het huidige zwembad, zoals een verwarmd bad, glijbanen en een gazonweide. Dat blijkt uit een enquête die de gemeente heeft uitgevoerd.

Ook activiteiten voor de jeugd en een ‘interactief kinderbad’ vinden de inwoners belangrijk. V oor al dat moois zijn zeven op de tien inwoners ook bereid een hogere toegangsprijs te betalen. En ze zullen vaker komen zwemmen.

Renovatie van het zwembad is één van de grote klussen die de gemeente nog te wachten staat. Er zijn verschillende scenario’s voor ontwikkeld. De raad heeft een voorkeur voor verbouwing tot subtropisch zwemparadijs, maar dat kost bijna 14 miljoen euro. Terwijl er maar vijf miljoen euro voor is gereserveerd. Voor dat geld kan het bad alleen een beetje worden opgeknapt.

Representatief

Vandaar dat de gemeenteraad wil weten hoe huidige en potentiële gebruikers er over denken. Dat is nu met deze enquête onderzocht. Volgens wethouder Wiemer Haagsma heeft een gespecialiseerd onderzoeksbureau deze zomer 500 inwoners gebeld. „De meeste mensen reageerden positief op het verzoek om mee te doen”, aldus Haagsma, die spreekt van een representatief onderzoek. De helft van de deelnemers had het afgelopen jaar het Bosbad bezocht, een derde kwam in geen enkel zwembad en de rest bezocht baden in Joure, Lelystad of Urk.

Glijbaan

Op basis van de enquête wordt in de berekeningen voor renovatie ook een glijbaan meegenomen, plus een ‘spraypark’ (fonteinen) buiten voor de jeugd. Naar verwachting ligt er in februari 2020 een voorstel waarover de gemeenteraad een besluit kan nemen.

Flevoland