Is boer Wim nog bij Marit? Op zoek naar het best bewaarde geheim van Marknesse

VideoIs boer Wim Droog (28) uit Marknesse nog bij Marit? Die vraag brandt miljoenen Nederlanders op de lippen. Zondagavond tijdens Boer Zoekt Vrouw weet iedereen het. Maar wat weet het dorp van Wim en Marit? De Stentor ging op zoektocht en ontdekte dit: het antwoord op dé vraag is het best bewaarde geheim van het dorp. 

,,Heel Nederland weet nu waar Marknesse ligt. En dat er mooie jongens wonen”, zegt dorpsvoorzitter Hans Rommens lachend. Of de populairste van hen tegenwoordig bezet is? Rommens lacht opnieuw. ,,Daar zit een geheimhoudingsplicht op. Ik ga het zeker niet tegen u zeggen.” Kennis, en handelaar in landbouwmachines, Peter Weevers herkent het: ,,Als ik Wim of zijn ouders tegenkom, maken we grappen. ‘Hoe gaat het met de schoondochter?’ Maar hoe het écht zit, houden ze goed verbloemd.” Familie en vrienden mogen niets zeggen. Dus houdt ook Gerwin Luimes, goede vriend, collega en teamgenoot bij volleybalclub SVM, zijn mond: ,,Dat snap je natuurlijk ook wel.’’

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.

Flevoland