Jan Terlouw (links) en Cees Tolsma van de Koepel Windenergie Noordoostpolder lanceren de lesmodule.
Volledig scherm
Jan Terlouw (links) en Cees Tolsma van de Koepel Windenergie Noordoostpolder lanceren de lesmodule. © Eigen foto

Jan Terlouw lanceert lesmodule over wind in Espel

ESPEL - Jan Terlouw heeft vanmorgen op basisschool De Ark in Espel de online lesmodule Wind voor NOP.

De module is ontwikkeld voor leerlingen van de groepen zes, zeven en acht van het basisonderwijs. Het is een initiatief van het Windpark Noordoostpolder. Als belangrijke duurzame energiebron voor Nederland, beoogt het windpark hiermee een steentje bij te dragen aan voorlichting van de jeugd over het belang van duurzame energie.

,,Voor alles wat leeft en beweegt is energie nodig. Tot nu toe haalden we die energie uit het verbranden van kolen, olie en gas. Daar moeten we mee ophouden, want er ontstaat grote schade door. Maar gelukkig zit er ook veel energie in de zon die nu schijnt en de wind die nu waait. Als we die energie gaan gebruiken kan de aarde mooi en groen blijven, ook voor later als de kinderen van nu zelf kinderen hebben'',  aldus oud-politicus, klimaatambassadeur en kinderboekenschrijver Jan Terlouw.

,,Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen kennis te laten maken met breed-maatschappelijke onderwerpen zoals duurzaamheid. Deze lesmodule over duurzame energie past hier goed bij'', zegt Tineke Bruin, directeur van De Ark.  De school in Espel kreeg deze week zonnepanelen op het dak. 

Jan Terlouw in gesprek met leerlingen van De Ark.
Volledig scherm
Jan Terlouw in gesprek met leerlingen van De Ark. © Eigen foto
  1. Voorganger Baptistengemeente Apeldoorn en Emmeloord genezen van corona: ‘Ik hield me voor dat ik niet bang was’
    PREMIUM

    Voorganger Baptisten­ge­meen­te Apeldoorn en Emmeloord genezen van corona: ‘Ik hield me voor dat ik niet bang was’

    Hij voelde een enorme opluchting, die ochtend - vorige week - toen de thermometer voor het eerst in vijftien dagen geen verhoging meer aangaf. ,,Ik ben erdoor”, dacht voorganger Erik van Duyl (53) van de Baptistengemeente Apeldoorn en Emmeloord. ,,Ik hield me in die weken voor dat ik niet bang was. Maar toen ik zag dat de koorts weg was, besefte ik pas dat ik onder spanning heb geleefd.”

Flevoland