Volledig scherm
In het bos werden 15 jerrycans gevonden. © Twitter/Harco Bergman

Jerrycans gedumpt in Kuinderbos

In het Kuinderbos in de Noordoostpolder zijn illegaal gedumpte vaten gevonden. 

Het gaat om vijftien jerrycans. Volgens boswachter Harco Bergman van Staatsbosbeheer zijn het allemaal lege vaten.

De politie doet onderzoek naar de dump, vertelt een politiewoordvoerder. ,,Wij doen altijd onderzoek naar gedumpte vaten. Dat is een normale procedure.’’ Of het om drugsafval gaat, is nog niet duidelijk.

 1. Flevolandse corporaties matigen huurstijging
  PREMIUM

  Flevoland­se corpora­ties matigen huurstij­ging

  Ondanks sterk stijgende kosten voor onderhoud en nieuwbouw verhogen de woningcorporaties Mercatus in Noordoostpolder en Oost Flevoland Woondiensten in Dronten hun huren voor het grootste deel van hun woningen met minder dan 1 procent. Bijna eenderde van de huurders van Mercatus houdt zelfs dezelfde huur. Beide corporaties zeggen dit te doen omdat ze het betaalbaar houden van hun woningen voor mensen met lage inkomens als hun voornaamste missie zien.
 2. Friese Poort wil miljoen euro steken in ‘visserijschool’ op Urk
  PREMIUM

  Friese Poort wil miljoen euro steken in ‘visserij­school’ op Urk

  ROC Friese Poort is bereid maximaal een miljoen euro te steken in de verdere ontwikkeling van de ‘visserijschool’ op Urk tot een landelijk nautisch kenniscentrum. Dat zou onder meer een practoraat moeten krijgen dat zich gaat toeleggen op het ontwikkelen van alternatieven voor de nu door Europa definitief verboden pulsvisserij. Daarvoor moet het intensief gaan samenwerken met wetenschappers van de Wageningen Universiteit.

Flevoland