Maritiem archeoloog Yftinus van Popta doet onderzoek naar scheepswrakken en deed ook vijf jaar promotieonderzoek naar 4 dorpen/eilanden die vroeger in de Noordoostpolder lagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maritiem archeoloog Yftinus van Popta doet onderzoek naar scheepswrakken en deed ook vijf jaar promotieonderzoek naar 4 dorpen/eilanden die vroeger in de Noordoostpolder lagen. © Freddy Schinkel

Jonge archeoloog flikt het weer: identiteit van twee spookwrakken in de Zuiderzee achterhaald

Twee scheepswrakken die in de Zuiderzee ten onder gingen ter hoogte van Rutten zijn geïdentificeerd. Daarnaast is bekend geworden hoe deze twee schepen ten onder konden gaan. Een bijzonder resultaat van de Groningse maritiem archeoloog Yftinus van Popta, want slechts éénmaal eerder werd de identiteit én het verhaal van een spookwrak achterhaald.

 1. De boer als dokter van de toekomst: ‘Door mijn aardappelen kan ik corona voorkomen’
  PREMIUM
  Video

  De boer als dokter van de toekomst: ‘Door mijn aardappe­len kan ik corona voorkomen’

  Akkerbouwer Arnold van Woerkom (74) doet het helemaal anders. Hij heeft zijn land al 10 jaar niet geploegd en vertroetelt het met natuurlijk materiaal. Hierdoor bevatten zijn aardappelen volgens hem veel meer voedingsstoffen dan een doorsnee supermarktaardappel. En dat is goed voor de weerstand. Zo goed, dat hij zijn gewas als preventief medicijn ziet. ,,We moeten écht anders gaan denken over voedsel.”
 1. Schokkende beelden: Politieactie in Rio loopt uit de hand: 25 doden
  Play

  Schokkende beelden: Politieac­tie in Rio loopt uit de hand: 25 doden

 2. OM legt Ruinerwold-vader contactverbod op voor 90 dagen
  Play

  OM legt Ruinerwold-va­der contactver­bod op voor 90 dagen

Flevoland