'Er zijn jonge zeearenden geboren in het Voorsterbos en op het Vogeleiland', jubelde Natuurmonumenten half juni. Een exemplaar in het Voorsterbos blijkt nu geveld door vogelgriep.
Volledig scherm
'Er zijn jonge zeearenden geboren in het Voorsterbos en op het Vogeleiland', jubelde Natuurmonumenten half juni. Een exemplaar in het Voorsterbos blijkt nu geveld door vogelgriep. © ©Natuurmonumenten – Ronald Messemaker

Jonge zeearend in Flevoland overlijdt door vogelgriep, Natuurmonu­men­ten vraagt minister om hulp

Minister, help ons de vogels op te ruimen en kom met een goed plan om hevige uitbraken van vogelgriep te voorkomen. Deze klemmende oproep doet Natuurmonumenten nu blijkt dat ook een jonge zeearend in het Voorsterbos bij Kraggenburg is gestorven als gevolg van deze ziekte.  

9 reacties

 • Joshua Meer

  2 maanden geleden
  Het probleem ligt niet bij de vogels en de natuur het probleem ligt bij de mens die denkt dat hij de natuur moet beheren. Terwijl de natuur zichzelf prima in balans houd. Wij als mens maken alles stuk
 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  @ Eggerding, nijlganzen schijten overal waar ze komen. Dat is een probleem van alle soorten ganzen die naar ons land komen om te overwinteren. Ze vreten weilanden kaal en schijten vervolgens alles onder en daarna trekken ze vrolijk snaterend en schijtend naar een volgend weiland. En de boeren? Die blijven met de ellende zitten. Geen gras voor hun vee. En Natuurmonumenten? Wacht maar tot de ganzen de Natura2000 gebieden gaan ontdekken.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Natuurmonumenten heeft Nederland aantrekkelijk gemaakt voor allerlei vogels die hier vroeger niet voor kwamen. Ook is Nederland aantrekkelijk gemaakt voor trekvogels. Deze brengen vogelgriep mee. Natuurmonumenten is verantwoordelijk voor vogelgriep en waterverontreiniging. Weet je hoeveel een nijlgans schijt?
 • Pieter p

  2 maanden geleden
  Zo blijkt maar weer dat de natuur in Nederland gemaakt is. Als we de natuur de natuur laten gaan er beesten dood. Waarom moet nu het ministerie actie ondernemen?
 • Keiler 62

  2 maanden geleden
  Mmm, natuurmonumenten krijgt geloof ik jaarlijks van de postcodeloterij iets van 17 miljoen euro. Daar kun je toch wel een paar bootjes van kopen, dacht ik zo.