Archieffoto, ter illustratie
Volledig scherm
Archieffoto, ter illustratie © ANP

JOVD Flevoland: 'Politiek moet zich uitspreken over mishandeling vanwege hoofddoek in Emmeloord'

De Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie roept de gemeentepolitiek in de Noordoostpolder op om zich uit te spreken over de mishandeling van een 14-jarig meisje. Ze zou zijn mishandeld omdat ze haar hoofddoek niet wilde afzetten, nadat twee tieners dit van haar eisten.

Het meisje werd woensdag 21 februari in Emmeloord aan de Moerasandijviestraat aangevallen. Twee jongens riepen aan het einde van de middag dat het meisje haar hoofddoek af moest doen. Toen ze dit niet deed en zei dat ze hun mond moesten houden, sprongen de jongens van hun fiets af en kwamen ze naar haar toe.

Het 14-jarige meisje werd van haar fiets geduwd en viel op de grond. Ze werd geschopt tegen haar hoofd en rug. Na medische controle in het ziekenhuis bleek het meisje, naast diverse blauwe plekken, een lichte hersenschudding te hebben opgelopen. 

Stil

De JOVD Flevoland, een jongerenorganisatie gelieerd aan de VVD, vindt het te stil in de gemeente over de mishandeling. ,,Dit soort misstanden kunnen wij als samenleving niet accepteren. Godsdienstvrijheid heeft een belangrijke positie. Daarom zou de lokale politiek zich hierover hard moeten uitspreken.''

Volgens de organisatie is dat signaal nodig om de mensen die de islam belijden te laten weten dat de gebeurtenis verwerpelijk is.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland