Volledig scherm
Nico Kamp na afloop van de wedstrijden. © [FOTOBRON]foto Peter de Jong

Kamp (72) uit Emmeloord verrast vriend en vijand bij boogschieten

ZWOLLE/EMMELOORD - Handboogschutter Nico Kamp van de Schutterij Emmeloord heeft zaterdag in Zwolle een voor onmogelijk gehouden score van 293 punten geschoten in de laatste serie van 30 pijlen.

Blij als een klein kind was de 72-jarige veteraan na afloop van de wedstrijden voor de regio en de landelijke competitie. Slechts vier kernploegschutters, waaronder ook wereldrecordhouder Mike Schloesser, wisten dit seizoen een hogere score neer te zetten dan de Emmeloorder. Kamp won dan ook overtuigend in de compoundklasse, met op de tweede plaats Roy Kleefman uit Emmen en zijn clubgenoot Joran Drent eindigde op de derde plaats.

In de recurveklasse ging de overwinning naar Gijs Broeksma uit Steenwijk, die voor jong oranje uitkomt, met een hoge score van 568 punten. Peter de Jong uit Emmeloord kon na afloop nog van geluk spreken dat clubgenoot Harry van Slooten uit Urk in het laatste schot bijna een misser moest laten noteren, waardoor De Jong nog net op de tweede plaats beslag kon leggen met 550 punten voor Harry van Slooten met 549 als derde. Jan Oosterhuis uit Nagele werd hier vierde en Nico Kamp die voor het eerst na twee jaar ook weer de recurveboog ter hand nam, eindigde in Zwolle wel verrassend als vijfde.

Flevoland