Kanoër redt 2 jongens die kapseisden op het Ketelmeer en in steenkoud water belandden

videoEen kanoër heeft zaterdagmiddag op het Ketelmeer twee jongens gered die waren omgeslagen met hun bootje. De kanoër sloeg alarm via 112 en hielp de jongens naar de Schokkerplaat, een van de eilandjes in het meer. 

De boot van de jongens was gekapseisd, waardoor ze in het steenkoude en daardoor levensgevaarlijk water belandden. De kanoër hielp ze naar het droge. Intussen rukten de redders van de KNRM uit, net als brandweermensen uit Ens en Urk. 

Warme douche

De KNRM wist de jongens op te sporen en bracht ze naar Schokkerhaven, waar twee ambulances klaar stonden. De twee jongens werden onder een warme douche gezet in de sanitaire voorzieningen van de jachthaven. Daardoor kwamen ze weer op temperatuur. 

Het bootje van de twee werd later geborgen. 

Volledig scherm
Nadat ze twee jongen terug aan land hadden gebracht, zorgde de KNRM uit Urk voor het bergen van het bootje waarmee de twee waren omgeslagen. © Jeffrey Korte/GinoPress
  1. Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg
    PREMIUM

    Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg

    De lobby voor de Lelylijn, een spoor van Lelystad naar Groningen, krijgt op maandag 2 december een vervolg met een groots opgezet congres in Drachten. Zo’n vijftig bestuurders van gemeenten en provincies in Noord-Nederland en rond 500 andere belangstellenden worden er verwacht. Het congres is vooral bedoeld om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en een gezamenlijk standpunt te formuleren, zegt wethouder Anjo Simonse van Noordoostpolder.

Flevoland