Michaja Jansen kan haar huis niet verkopen vanwege onduidelijkheid of ze daadwerkelijk wel eigenaar is van de grond.
Volledig scherm
PREMIUM
Michaja Jansen kan haar huis niet verkopen vanwege onduidelijkheid of ze daadwerkelijk wel eigenaar is van de grond. © Foto Freddy Schinkel

Kavelgate Marknesse veel groter: tientallen mensen wonen in onverkoopbaar huis

Niet alleen mensen die een huis willen bouwen op een kavel in Marknesse-Zuid zijn flink gedupeerd door de onduidelijkheid over het eigenaarschap van de grond. Ook zo’n 40 huishoudens die al wonen op de bewuste grond zitten in grote onzekerheid. Notarissen willen op dit moment niet meewerken aan de verkoop van hun huis.

1 reactie

 • A van Veenendaal

  2 maanden geleden
  En dat alles vanwege het faillissement van een geldwolf (projectontwikkelaar)
 1. Gepensioneerd echtpaar ziet bouw droomhuis in Marknesse in duigen vallen: ‘Gemeente heeft ons niet goed voorgelicht’
  PREMIUM

  Gepensio­neerd echtpaar ziet bouw droomhuis in Marknesse in duigen vallen: ‘Gemeente heeft ons niet goed voorge­licht’

  Harrie en Geke Metselaar zijn zwaar gedupeerd door de unieke situatie met kavels in Marknesse. Het ontwerp voor het droomhuis van het gepensioneerde echtpaar is klaar, maar de eerste paal kan niet de grond in omdat er onduidelijkheid is ontstaan of de gemeente wel de eigenaar is. Een week voordat ze zelf over de problemen hoorden, verkochten ze hun woning. ,,De gemeente Noordoostpolder heeft ons niet goed voorgelicht.”
 2. Maaike (20) uit Tollebeek is gesloopt door corona: ‘Wil meer onderzoek en erkenning’
  PREMIUM
  Video & Audio
  5

  Maaike (20) uit Tollebeek is gesloopt door corona: ‘Wil meer onderzoek en erkenning’

  Maaike van der Velde (20) uit Tollebeek wil meer onderzoek en erkenning voor ‘Long Covid’. Ze had een half jaar terug corona en heeft nog steeds heftige klachten. Ze moest zelfs stoppen met haar studie. Met een door haar gemaakte video met twintig jonge vrouwen die langdurige corona hebben, wil ze zorgen voor meer aandacht voor het onderwerp. ,,Want niet alleen oude en dikke mensen kan dit overkomen.”

Flevoland