foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
foto ter illustratie © archief

Kerstcadeau van de rechtbank: moeder mag met 16-jarige dochter blijven wonen in ‘drugspand’ Emmeloord

Een moeder mag met haar minderjarige dochter blijven wonen in hun woning in Emmeloord. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vandaag bepaald. De rechter oordeelde dat het persoonlijke belang van het 16-jarige meisje zwaarder moet wegen dan het belang van burgemeester Jan Weestmaas om de woning te sluiten.

 1. Twee Polen die man ‘bijna dood’ schopten bij Hotel Noordoostpolder in Bant moeten maanden de cel in
  PREMIUM

  Twee Polen die man ‘bijna dood’ schopten bij Hotel Noordoost­pol­der in Bant moeten maanden de cel in

  De Poolse Marcin W. (44) is vandaag door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot 16 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Volgens de rechters maakte hij zich op 21 oktober schuldig aan een poging tot doodslag bij Hotel Noordoostpolder in Bant. Hij probeerde daarmee het slachtoffer te dwingen een valse verklaring af te geven over zijn bedrijfsongeluk bij Beneluxvet in Dronten.
 2. Natalie (40) is doodziek, maar haar laatste levensfase zit vol coronaregels: ‘Geen herinneringen kunnen maken, is óók lijden’
  PREMIUM

  Natalie (40) is doodziek, maar haar laatste levensfase zit vol coronare­gels: ‘Geen herinnerin­gen kunnen maken, is óók lijden’

  Samen met de familie naar een restaurant? Naar Euro Disney met het hele gezin? Nog één keer met vriendinnen naar de bioscoop? Dat zit er waarschijnlijk niet in voor Natalie Roffel, want het hele land zit op slot. Beseft de overheid wel dat de lockdown zorgt voor extra lijden bij burgers zoals zij, die in de laatste fase van hun leven zijn, vraagt de Emmeloordse zich af. Waarom geen ruimhartiger beleid als het gaat om coronamaatregelen?
 1. Grote brand in de binnenstad van Kampen
  Play

  Grote brand in de binnenstad van Kampen

 2. Nul graden, maar eerste durfals duiken buitenzwembad in
  Play

  Nul graden, maar eerste durfals duiken buitenzwem­bad in

Flevoland