Kersverse burgemeester van Noordoostpolder stopt per direct

VideoHarald Bouman stopt na minder dan een jaar alweer als burgemeester van gemeente Noordoostpolder. 

De reden voor zijn snelle vertrek is een ‘te groot verschil van inzicht met zijn directe werkomgeving over de wijze waarop hij de gemeente wil besturen'. Hij kan daardoor niet meer op een vruchtbare manier samenwerken. In bovenstaand filmpje legt hij zelf de reden voor zijn vertrek uit.  

Opvallend genoeg bedankt de burgemeester in zijn verklaring wel de medewerkers van de gemeente en die van politie en veiligheidsregio, maar niet de wethouders en raadsleden. 

Passie

Bouman zegt zich met passie te hebben ingezet voor het gebied en de regio. Hij woont inmiddels zelf ook met ‘veel plezier’ in de polder. De 48-jarige Bouman werd op 10 december 2018 geïnstalleerd als burgemeester van de Flevolandse gemeente. Hij heeft het eerste jaar dus niet eens vol kunnen maken. Bouman werd uit 21 kandidaten gekozen. Voor zijn tijd als burgemeester in de Noordoostpolder was hij wethouder in het Groningse Eemsmond. 

Ontslag

Het college heeft inmiddels ook -schriftelijk- gereageerd op het vertrek van de burgemeester: ‘Als college respecteren we dit besluit. De commissaris van de Koning de heer Leen Verbeek gaat de minister over het ontslag informeren.’ Zolang er nog geen waarnemend burgemeester is, neemt loco-burgemeester Marian Uitdewilligen de taken van Bouman over. 

Volledig scherm
Harald Bouman wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Noordoostpolder. © Gemeente Noordoostpolder

Flevoland