Volledig scherm
Kickboxer Endy Semeleer uit Emmeloord winnaar Enfusion Final 8 Abu Dhabi en won daarmee 100.000 euro.Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © 111217 © Foto Freddy Schinkel

Kickbokser Endy Semeleer uit Emmeloord wint en behoudt zijn wereldtitel

Kickbokser Endy Semeleer heeft zijn wereldtitel in de klasse tot 75 kilo zaterdagavond met succes verdedigd. De Emmeloorder won van Marouan Toutouh op het Enfusion Gala in Groningen. Na vijf rondes van drie minuten won hij op punten.

De wedstrijd wordt zondagavond uitgezonden op Viceland. Semeleer maakte eind 2017 naam in de vechtsportwereld door op 22-jarige leeftijd tijdens een lucratief toernooi in Abu Dhabi tot tweemaal toe een wereldkampioen te verslaan. Hij won daarmee de hoofdprijs van 100.000 euro. 

Emmeloord

De Emmeloorder mag zich ook na dit weekend wereldkampioen noemen van de organisatie Enfusion.  Hij wordt gezien als  een laatbloeier die toch nog vroeg opbloeit. Rond zijn 15e stapte hij het Budocentrum in Emmeloord voor het eerst binnen.

  1. Echtpaar staat doodsangsten uit tijdens overval op boerderij in Emmeloord: overvallers dreigen pink af te knippen

    Echtpaar staat doodsang­sten uit tijdens overval op boerderij in Emmeloord: overval­lers dreigen pink af te knippen

    Bij het uitladen van zijn busje krijgt agrariër Dieleman direct een pistool tegen zijn hoofd. Als zijn vrouw hem even later zoekt in de schuur, wordt een zak over haar hoofd getrokken. ,,Waar liggen de drugs?”, schreeuwen de drie overvallers. Ze dreigen vingers af te knippen en tenen kapot te slaan. Als na 2,5 uur blijkt dat tussen de aardappelen écht niets te halen is, verlaten ze het boerenerf bij Emmeloord.

Flevoland