Volledig scherm
Tijdens de kijkdag hoopt de politie Emmeloord gereedschap (niet hetzelfde als op de foto) en vishengels, die in beslag zijn genomen, weer bij de rechtmatige eigenaar te krijgen. © Politie Wageningen

Kijkdag gestolen gereedschap en vishengels in Emmeloord

In de hoop gereedschap van vooral het merk Makita en vishengels weer bij de rechtmatige eigenaar te krijgen, houdt de politie in Emmeloord een kijkdag.

De goederen die op de kijkdag worden getoond, zijn na onderzoek naar diefstallen uit schuren in beslag genomen. Van enkele goederen heeft de politie Emmeloord de eigenaar gevonden aan de hand van een aangifte. In de hoop de eigenaar van de overige goederen te achterhalen, houdt de politie Emmeloord een kijkdag. Deze is overigens alleen op uitnodiging te bezoeken.

Voor de kijkdag heeft de politie wel enkele spelregels opgesteld. Wie goederen mist, moet aangifte hebben gedaan of doet dit alsnog tijdens de kijkdag. Kijkers moeten kunnen aantonen dat het hun goederen zijn aan de hand van serienummers, aankoopbonnen, unieke kenmerken of foto's.

Uitnodiging

Wie na een diefstal gereedschap en/of vishengels mist, kan voor 20 februari contact opnemen met de recherche van de politie Dronten, Noordoostpolder en Urk via 0900-8844. Heeft de beller aannemelijk kunnen maken, dat er goederen van hem of haar bij zitten, dan stuurt de politie een uitnodiging. Alleen daarmee is de kijkdag te bezoeken.

 1. Patiëntenstop reumapoli Emmeloord wordt opgeheven
  PREMIUM

  Patiënten­stop reumapoli Emmeloord wordt opgeheven

  Reumapatiënten kunnen vanaf 1 maart weer terecht in de Emmeloordse polikliniek van het Antonius Ziekenhuis. Door een nieuwe samenwerking met de maatschap Fryske Reumatologen kan de patiëntenstop die sinds vorig jaar zomer gold voor reumatologie in alle vestigingen van Antonius worden opgeheven. Verwacht wordt dat de wachttijd hierdoor binnen afzienbare tijd weer kan zijn teruggebracht onder de norm van vier weken, zo heeft het ziekenhuis bekendgemaakt.
 2. Strijdlustig Museum Nagele blijft hopen op erkenning
  PREMIUM

  Strijdlus­tig Museum Nagele blijft hopen op erkenning

  Vanuit de hele wereld komen architectuurstudenten, onderzoekers en ‘gewone’ belangstellenden naar Nagele om daar te zien hoe in de jaren 50 is geprobeerd de ‘maakbare samenleving’ te vertalen in de opzet van een compleet dorp. Museum Nagele houdt al twintig jaar die bijzondere geschiedenis met succes levendig. Maar tot frustratie van het museumbestuur is de erkenning daarvoor in de eigen gemeente ver te zoeken. „Eigenlijk willen ze het liefst dat we onszelf opheffen en de spullen verhuizen naar Schokland.”
 3. Hulp voor 167 gezinnen in gevaar; stichting Emmeloord staat met rug tegen de muur
  PREMIUM
  Video

  Hulp voor 167 gezinnen in gevaar; stichting Emmeloord staat met rug tegen de muur

  Het zijn onzekere tijden voor stichting ‘Samen zijn we er voor elkaar’ uit Emmeloord. De groep vrijwilligers voorziet 167 gezinnen en alleenstaanden van voedsel, omdat zij om verschillende redenen niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Dit werk wordt al bijna drie jaar vanuit het huis van de voorzitter gedaan, maar van de gemeente Noordoostpolder en woningcorporatie Mercatus moet dat binnenkort afgelopen zijn. Een nieuwe locatie vinden blijkt echter zeer moeilijk en de tijd begint te dringen. Als er geen nieuw pand gevonden wordt, lijkt het einde verhaal voor de stichting en staat de voorzitter mogelijk op straat. ,,Ik heb geen tranen meer over.”

Flevoland