Volledig scherm
Tijdens de kijkdag hoopt de politie Emmeloord gereedschap (niet hetzelfde als op de foto) en vishengels, die in beslag zijn genomen, weer bij de rechtmatige eigenaar te krijgen. © Politie Wageningen

Kijkdag gestolen gereedschap en vishengels in Emmeloord

In de hoop gereedschap van vooral het merk Makita en vishengels weer bij de rechtmatige eigenaar te krijgen, houdt de politie in Emmeloord een kijkdag.

De goederen die op de kijkdag worden getoond, zijn na onderzoek naar diefstallen uit schuren in beslag genomen. Van enkele goederen heeft de politie Emmeloord de eigenaar gevonden aan de hand van een aangifte. In de hoop de eigenaar van de overige goederen te achterhalen, houdt de politie Emmeloord een kijkdag. Deze is overigens alleen op uitnodiging te bezoeken.

Voor de kijkdag heeft de politie wel enkele spelregels opgesteld. Wie goederen mist, moet aangifte hebben gedaan of doet dit alsnog tijdens de kijkdag. Kijkers moeten kunnen aantonen dat het hun goederen zijn aan de hand van serienummers, aankoopbonnen, unieke kenmerken of foto's.

Uitnodiging

Wie na een diefstal gereedschap en/of vishengels mist, kan voor 20 februari contact opnemen met de recherche van de politie Dronten, Noordoostpolder en Urk via 0900-8844. Heeft de beller aannemelijk kunnen maken, dat er goederen van hem of haar bij zitten, dan stuurt de politie een uitnodiging. Alleen daarmee is de kijkdag te bezoeken.

 1. Flevolandse corporaties matigen huurstijging
  PREMIUM

  Flevoland­se corpora­ties matigen huurstij­ging

  Ondanks sterk stijgende kosten voor onderhoud en nieuwbouw verhogen de woningcorporaties Mercatus in Noordoostpolder en Oost Flevoland Woondiensten in Dronten hun huren voor het grootste deel van hun woningen met minder dan 1 procent. Bijna eenderde van de huurders van Mercatus houdt zelfs dezelfde huur. Beide corporaties zeggen dit te doen omdat ze het betaalbaar houden van hun woningen voor mensen met lage inkomens als hun voornaamste missie zien.
 2. Friese Poort wil miljoen euro steken in ‘visserijschool’ op Urk
  PREMIUM

  Friese Poort wil miljoen euro steken in ‘visserij­school’ op Urk

  ROC Friese Poort is bereid maximaal een miljoen euro te steken in de verdere ontwikkeling van de ‘visserijschool’ op Urk tot een landelijk nautisch kenniscentrum. Dat zou onder meer een practoraat moeten krijgen dat zich gaat toeleggen op het ontwikkelen van alternatieven voor de nu door Europa definitief verboden pulsvisserij. Daarvoor moet het intensief gaan samenwerken met wetenschappers van de Wageningen Universiteit.

Flevoland