Volledig scherm
Kinderen begraven onderbroek tussen de tulpen in Creil. Het is een test hoe vruchtbaar de grond van de Noordoostpolder is. © Freddy Schinkel

Kinderen begraven onderbroek tussen de tulpen in Creil

Een opmerkelijke actie in Creil. Tientallen basisschoolleerlingen begraven er dinsdag een onderbroek tussen de tulpen. Het is een test hoe vruchtbaar de grond van de Noordoostpolder is.

Want over twee maanden graven de leerlingen het kledingstuk weer op. Hoe minder er dan over is van de 100 procent katoenen onderbroek, hoe beter de kwaliteit van de polderbodem is. In goede grond leven veel organismen en die gaan aan de onderbroek vreten.

‘Soil your undies challenge’ heet de actie die dit voorjaar naar Nederland is overgewaaid. In heel Nederland doen ruim honderd bollentelers mee aan de actie, waaronder de Firma van Meer met het Tulpenbelevingsveld in Creil.

  1. Titelverdediger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding
    PREMIUM

    Titelverde­di­ger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding

    Op de Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord is titelhouder en medeorganisator Tjeerd Popkema dit keer ‘slechts’ zesde geworden. De Urker heeft daar alleen vanuit sportief oogpunt wat moeite mee. ,,Ik baal van die ritmestoringen onderweg, maar ik heb wel mijn eigen tijd verbeterd. En voor de status van de Fish Potato is het prachtig dat een snelle atleet als Erik Bolding de winnaar is.’’

Flevoland