Kitten die in Emmeloord uit auto is gegooid herenigd met bazinnetje

VideoTommy, de kitten die woensdag op de Kleiweg in Emmeloord uit een auto was gegooid, is herenigd met zijn bazinnetje. De jonge kater was zo blij de 11-jarige Melanie weer te zien, dat hij direct in haar armen sprong. 

Het beestje was woensdagochtend binnengebracht bij Dierenkliniek Emmeloord door de 13-jarige Thomas van Keulen. ,,Mijn twee vriendjes en ik fietsten van school naar huis toen we hem over straat zagen rollen. We konden niet goed zien of hij uit de auto werd gegooid of door de auto werd aangereden. Ik ben naar de kat gegaan, mijn vriendjes noteerden het kenteken van de auto.''

De politie Noordoostpolder/Urk opende vrijdagochtend via Facebook een digitale jacht op de bestuurder van een rode Seat. De bewuste automobilist(e) zou 48 uur eerder op de Kleiweg in Emmeloord een kitten uit de auto hebben gegooid. Toen dat bericht duizend keer was gedeeld, kwam de twijfel.

Het beestje werd volgens het bewuste bericht door een andere personenauto overreden, maar zou het hachelijke avontuur hebben overleefd en zijn overgedragen aan een dierenasiel in Kampen.  In het bericht met als kop 'Getuige gezocht dierenmishandeling' vroeg de politie aan de Seat-bestuurder om zich te melden.

Een woordvoerster van de politie verwees voor aanvullende vragen naar de makers van het Facebookbericht, maar in de loop van de dag kwam er geen reactie.

Vaag

Kleiweg-bewoonster Kirsten vond het een vaag bericht: ,,Wie zegt dat het beestje uit de auto is gesmeten? Misschien is de bestuurder een dierenliefhebber die niet wist dat hij of zij het katje heeft aangereden.'' Over het politiebericht dat vrijdagmiddag rond vier uur al meer dan duizend keer was gedeeld: ,,Een beetje sensatiezucht''.

Een deel van het mysterie werd opgelost door Erik Jan Tjalsma, dierenarts bij Dierenkliniek Emmeloord. ,,Woensdagmorgen rond negen uur kreeg ik een bruinzwarte kitten aangeboden door mensen van de dierenambulance. Zij vertelden dat het was aangereden op de Kleiweg. Één van de pootjes bungelde er een beetje bij, maar het was niet gebroken. Een okselzenuw heeft een opdonder gehad. Of dat herstelt, moet nog blijken, dat kan in ieder geval nog weken duren. Daarna nam de ambulance het beestje mee naar dierenasiel Edo Hammers in Kampen.''

Herenigd

Vrijdagmiddag kon de kitten, die Tommy bleek te heten, worden herenigd met zijn bazinnetje Melanie. Op Facebook zag ze foto's van haar huisdier voorbijkomen, waarna ze direct contact zocht met Dierenkliniek Emmeloord. Het diertje was sinds maandagavond vermist. ,,Hij zit wel eens bij de buren, maar dit keer bleef hij wel heel lang weg", vertelt Melanie. Maar het is dus eind goed, al goed. ,,Ik denk dat hij heel blij is dat hij straks weer bij zijn familie is", besluit het jonge bazinnetje. 

Volledig scherm
Tommy is herenigd met zijn bazinnetje. © Dierenbescherming

Flevoland