Klas Het Lichtschip in Ens leert: ‘rechts ruim achter’ veiligste plek bij een truck

VideoRechts Ruim Achter. ‘Juf’ Astrid van der Windt van Veilig Verkeer Nederland kan het niet genoeg benadrukken. Voor een kind is dat de veiligste plek om te zijn als ze in het verkeer in de buurt komen van een vrachtwagen. En dat gaat er in als koek bij de leerlingen van combinatiegroep 7/8 van cbs Het Lichtschip in Ens, maandagmiddag tijdens een speciale verkeersles.

Niet veel later kunnen ze vanuit de metershoge cabine van de vrachtwagen van Fred Winters met eigen ogen zien hoe beperkt het zicht is dat een chauffeur op zijn directe omgeving heeft. Ondanks zes spiegels.

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.

Flevoland