Staatssecretaris Eric van der Burg is vanavond in Bant om in gesprek te gaan over het veelbesproken aanmeldcentrum dat in de Noordoostpolder moet komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris Eric van der Burg is vanavond in Bant om in gesprek te gaan over het veelbesproken aanmeldcentrum dat in de Noordoostpolder moet komen. © Wilbert Bijzitter

Komt er een nieuw aanmeldcentrum voor asielzoekers in Bant? Dit gebeurde er tot nu toe

Een nieuw aanmeldcentrum voor asielzoekers: staatssecretaris Eric van der Burg is vanavond in Bant om daar met omwonenden over te praten. Sinds bekend is dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de grond van een boer heeft opgekocht, klinkt er van verschillende kanten kritiek. Wat gebeurde er tot nu toe rond dit veelbesproken plan? Wij zetten het in vijf stappen voor je op een rij.

0 reacties

  1. Hoe de Noordoostpolder werd overvallen door komst van aanmeldcentrum: ‘Een heel bijzondere procedure’
    PREMIUM

    Hoe de Noordoost­pol­der werd overvallen door komst van aanmeldcen­trum: ‘Een heel bijzondere procedure’

    Als een veehouder vlak bij Luttelgeest dit voorjaar zijn stikstofrechten aanbiedt aan de provincie Flevoland, kan hij niet vermoeden dat zijn bedrijf het middelpunt wordt van een zware storm. De aankondiging van een aanmeldcentrum voor asielzoekers op deze plek overvalt begin juli de polder en zorgt ook landelijk voor ophef. Hoe kon dit gebeuren en hoe moet het verder?