Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Freddy Schinkel

‘Kon burgemeester Bouman niet tijdelijk een stapje terug doen?’

Het gesprek van de dag in de Noordoostpolder: het onverwachte opstappen van burgemeester Harald Bouman. Een rigoureus besluit dat wenkbrauwen doet fronsen. ,,Je kunt toch ook tijdelijk een stapje terug doen?’’ Vijf vragen.    

Is al bekend waarom Bouman is opgestapt? 

Als deze krant dinsdagmiddag bij hem op de stoep staat in Emmeloord, verwijst hij naar zijn verklaring van maandag. Daarin heeft hij het over een ‘te groot verschil van inzicht met zijn directe werkomgeving’. ,,Een goede verstaander weet dan genoeg’’, zegt Bouman in de deuropening. Meer wil hij niet zeggen. ,,Het is al vervelend genoeg.’’ 

  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland