Volledig scherm
Een ontbijt met de burgemeester in Emmeloord. © Eigen foto

Leerlingen De Planthof ontbijten met burgemeester

EMMELOORD - Leerlingen van basisschool De Planthof in Emmeloord brachten woensdagmorgen een bezoek aan het gemeentehuis, waar burgemeester Aucke van der Werff hen trakteerde op een ontbijtje.

Met dit gezamenlijk Burgemeestersontbijt gaven zij het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze week ontbijten ruim 520.000 kinderen op circa 2.720 basisscholen.

Burgemeester Aucke van der Werff onderstreept hiermee, net als zo'n 255 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Aucke van der Werff kijkt met plezier terug op het gezellige ontbijt: "Ik heb nog een spelletje 'democratisch kiezen' gedaan. Dan blijkt het nog niet zo eenvoudig om samen een besluit te nemen. Voor mij ook interessant te zien waar een groep dan mee worstelt."

Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester voor zijn ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. De leerlingen van De Planthof namen de cheque met een bedrag van 100 euro in ontvangst.

  1. Trots én verdriet bij sponsorloop voor kinderen van ongeneeslijk zieke Renate

    Trots én verdriet bij sponsorloop voor kinderen van ongeneeslijk zieke Renate

    Blijdschap, trots en verdriet lagen zaterdagmorgen dicht bij elkaar voor een groep medewerkers van ABN Amro uit Zwolle. Zij deden mee aan de Stadshagenrun om geld in te zamelen voor hun ongeneeslijk zieke collega Renate van de Ven. De alleenstaande moeder heeft een steunfonds opgericht om haar drie jonge kinderen te helpen na haar overlijden. Het geld is bedoeld voor hun studie en ontwikkeling, of ervoor te zorgen dat ze in het huis kunnen blijven wonen.

Flevoland