Het tracé van de Lelylijn.
Volledig scherm
Het tracé van de Lelylijn. © Angelique Volkers

Lelylijn ook bij CDA in verkiezingsprogramma

De Lelylijn tussen Amsterdam en Groningen is opgenomen in het verkiezingsprogramma van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar. De partij heeft de ambitie tot 10 miljard euro extra te investeren in woningbouw en nieuwe ov-verbindingen, waaronder de Lelylijn.

 1. Noordoostpolder bejubelt plan van Fletcher voor hotel met 114 kamers bij Waterloopbos in Marknesse
  PREMIUM

  Noordoost­pol­der bejubelt plan van Fletcher voor hotel met 114 kamers bij Waterloop­bos in Marknesse

  Het is een tijdje stil geweest rondom de plannen voor het hotel in het huidige Dyntes Tech Park bij het Waterloopbos in Marknesse, maar de voornemens zijn allerminst van tafel. Sterker nog: duidelijk is inmiddels dat de landelijke hotelketen Fletcher het hotel met 114 kamers gaat uitbaten en dat de gemeente Noordoostpolder positief is over de plannen. In de zomer van 2022 moet het hotel open zijn.
 2. Corona hakt er stevig in bij dierenpark MeerZoo in Marknesse: ‘Jaar vol ellende en het is nog niet voorbij’
  PREMIUM

  Corona hakt er stevig in bij dierenpark MeerZoo in Marknesse: ‘Jaar vol ellende en het is nog niet voorbij’

  De dierentuinen mogen weer open, maar dierenpark MeerZoo in Marknesse blijft voorlopig dicht. Misschien wel voor de rest van het jaar. Eigenaar Jan van der Meer (60) neemt een hap uit zijn pensioen om zijn bedrijf - dat ook onder meer een dierenopvang, evenemententak, bso, zorgboerderij en winkel omvat - in leven te houden. ,,We hebben een k-jaar achter de rug en het is nog niet voorbij.’’ Een monoloog.

Flevoland