Volledig scherm

Lelystad meest criminele stad

LELYSTAD - Lelystad is de meest criminele stad van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de site Boevenvangen.nl. Mediamarkt is het favoriete doelwit van criminelen. En onder criminelen is de telefoon het meest begeerde object. De site onderzocht bijna dertigduizend berichten die afgelopen jaar op Boevenvangen.nl verschenen.

Meeste delicten per inwoner
In absolute aantallen vinden de meeste delicten plaats in de steden met de meeste inwoners. Daar bezetten Amsterdam, Rotterdam en Den Haag de top 3. Als ook het aantal inwoners meegenomen wordt, dan is Lelystad de meest criminele stad van Nederland. Gevolgd door Den Bosch en Almere.

Ketens getroffen
De site heeft ook bekeken welke winkels het vaakst doelwit zijn van overvallers en winkeldieven. Hier staat de Mediamarkt op nummer 1. De Bijenkorf op nummer 2 en de Noord-Hollandse supermarktketen Deen op 3. Ook dit is relatief, gezien het verschil in het aantal winkels van de ketens. In absolute aantallen heeft Albert Heijn met zijn 750 filialen het meeste last van criminaliteit. Supermarkten zijn sowieso een geliefd doelwit. Van alle delicten op Boevenvangen.nl wordt bijna 1/3 gepleegd bij een supermarkt.

De volledige Boevenvangen.nl misdaadmeter is vanaf morgen(donderdag 26 mei 8:00) te vinden op Boevenvangen.nl.

  1. Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Jansklooster
    PREMIUM
    video

    Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Janskloos­ter

    Ruim dertig jaar na zijn twee zeges in de Friesche Elfstedentocht is de kans groot dat Evert van Benthem dan toch een eigen plein krijgt in Sint Jansklooster. Met het verbeteren van het plein voor het dorpshuis, waar de marathonschaatser in 1985 en 1986 werd gehuldigd, vroeg de Stentor zich af waarom de beroemdste inwoner van Sint Jansklooster – sinds 2000 woonachtig in Canada – nog niet is geëerd in zijn voormalige woonplaats.

Flevoland