Volledig scherm
De koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. © ANP

Lintje voor gestopte onderwijsman Leo Breukel uit Tollebeek

Leo Breukel uit Tollebeek heeft een Koninklijke Onderscheiding opgespeld gekregen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen ontving de onderwijsman afgelopen vrijdag van burgemeester Jan Westmaas van de gemeente Noordoostpolder, tijdens de afscheidsreceptie ter gelegenheid van zijn pensionering in ’t Voorhuys.

De 64-jarige Leo Breukel is vooral bekend uit het onderwijs. In de periode 1980 tot heden was hij werkzaam in het openbaar onderwijs in de gemeente Noordoostpolder. Eerst als leraar en via verschillende functies uiteindelijk sinds 2010 voorzitter van het college van bestuur van de samenwerkingsstichting Aves.

Openbaar

Breukel was altijd een fervent voorstander van het openbaar onderwijs in de gemeente Noordoostpolder. Zijn ultieme droom was het samenbrengen van alle scholen voor basisonderwijs in één organisatie. Op 1 januari 2019 was dat een feit; Aves startte toen als organisatie voor alle openbare, katholieke, protestants-christelijke en samenwerkingsscholen voor basisonderwijs in voornamelijk de Noordoostpolder.

Ook op andere gebieden heeft Breukel zich verdienstelijk gemaakt. Bij hockeyclub De Meeuwen heeft hij bijvoorbeeld diverse functies gehad en hij was voorzitter van het dorpsblad de Bazuin in Tollebeek. ‘Leo Breukel heeft een uitzonderlijke staat van dienst en heeft zich gedurende lange tijd verdienstelijk gemaakt voor de samenleving’, aldus de gemeente Noordoostpolder.

Flevoland