Volledig scherm
PREMIUM
Lokale omroep Luister 527 in de Noordoostpolder werkt hard aan herstel. (foto ter illustratie) © ThinkStock

Lokale omroep Noordoostpolder moet snel herstelplan leveren

De in moeilijkheden verkerende lokale omroep Luister 527 in Noordoostpolder moet op korte termijn een herstelplan overleggen bij de gemeente. Pas als dat is gebeurd kan er worden gesproken over eventuele gemeentelijke financiële steun bij de inrichting van een goedkopere, energiezuiniger studio. Ook moet het nieuwe bestuur van de omroep snel komen met een jaarrekening over 2018 en kwartaalrapportages, zo is afgelopen vrijdag afgesproken in een gesprek met verantwoordelijk wethouder Wiemer Haagsma.

In datzelfde gesprek heeft Haagsma, die afwezig is en niet bereikbaar voor een toelichting, er ook op aangedrongen dat de sportuitzendingen in ieder geval doorlopen tot het einde van het seizoen. Dat is volgens de nieuwe voorzitter Jehannes de Boer geen probleem: „Alle uitzendingen worden voortgezet. We waren aanvankelijk van plan een vervroegde zomerstop in te voeren, maar hebben toch mogelijkheden gevonden om door te gaan.”

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.

Flevoland