Lucia van Geel uit Emmeloord is blij dat ze haar dochter kan zien, maar is tegelijkertijd bang dat het virus in het verzorgingshuis Hof van Smeden komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Lucia van Geel uit Emmeloord is blij dat ze haar dochter kan zien, maar is tegelijkertijd bang dat het virus in het verzorgingshuis Hof van Smeden komt. © Eigen foto

Lucia (82) mag haar dochter weer zien in Emmeloord: ‘Het is griezelig’

Hof van Smeden in Emmeloord is het enige verzorgingshuis in Flevoland waar bewoners weer bezoek mogen ontvangen dankzij de proef van de overheid. ,,Het is griezelig en spannend of alles goed gaat”, zegt 82-jarige bewoonster Lucia van Geel. ,,Ik moest er eerst niet aan denken dat de deuren weer open mochten.”

Van Geel begrijpt heel goed dat het kabinet eerst ervoor heeft gekozen om ouderen voorlopig af te zonderen en te beschermen. ,,Anders kunnen een heleboel mensen van binnen naar buiten komen met alle gevolgen van dien”, zegt Van Geel. ,,Toch ben ik blij dat er nu met veel voorzorgsmaatregelen iemand langs kan komen. Ik kan misschien wel zeggen dat ik het niet wil, maar als veertig anderen het wel graag willen heeft het voor mij geen zin om te zeggen dat ik geen bezoek wil om het virus tegen te houden. Je kan niet oneindig lang de deur op slot houden.”

Flevoland