Bij de huiszoeking werden meer wapens aangetroffen.
Volledig scherm
Bij de huiszoeking werden meer wapens aangetroffen. © Politie Noordoostpolder

Man (18) aangehouden in Emmeloord vanwege bezit drugs en meerdere wapens

In Emmeloord is gisteren een 18-jarige man aangehouden omdat hij verschillende soorten drugs en een boksbeugel bij zich droeg. Bij de huiszoeking die volgde, trof de politie ook nog eens een vuurwapen en een groot mes aan. De man is aangehouden en de wapens en drugs zijn in beslag genomen. 

De politie kreeg zondag een melding dat in Emmeloord een man op straat liep met een mes. Toen agenten even later ter plaatse kwamen, had hij het wapen niet langer bij zich. Hierop ontstond een woordenwisseling: de man weigerde te luisteren naar instructies van de agenten, waarna hij werd aangehouden. 

De 18-jarige verdachte probeerde zich te verzetten en tijdens de daarop volgende worsteling verloor hij de hard- en softdrugs die hij bij zich droeg. De man, die volgens de politie afkomstig is uit de gemeente Noordoostpolder, werd in de boeien geslagen en de drugs werden in beslag genomen. Bij de fouillering trof de politie nog meer drugs aan, evenals een boksbeugel. 

Mes en vuurwapen

Tijdens de huiszoeking die volgde, werd een groot mes en een vuurwapen aangetroffen. Deze zijn beide in beslag genomen. De man is aangehouden en recherche heeft de zaak in onderzoek.

Flevoland