Volledig scherm
Aan de Middelplaat ontstond een enorme vuurzee. © Jeffrey Korte (GinoPress)

Man (53) uit Emmeloord vrijgesproken van brandstichting bij auto buurman

De man uit Emmeloord die verdacht werd van het in brand steken van de auto van zijn buurman aan de Middelplaat is vrijgesproken. Er zijn wel verschillende aanwijzingen dat de 53-jarige P.D. het gedaan heeft, stelt de rechtbank in Lelystad, maar het is niet met zekerheid vast te stellen.

In de avond van 3 oktober 2018 vloog de auto in brand. Een buurtbewoner die met zijn hondje wandelde heeft iemand gezien met een aansteker bij de auto en die man een woning in zien gaan. Het signalement dat hij beschreef komt echter niet overeen met dat van D. De andere aanwijzingen, zoals een potje met resten brandstof bij de auto, zijn niet voldoende voor het bewijs.

Zelf heeft de man ook ten stelligste ontkend. Hij was die avond gewoon in huis en is alleen even gaan kijken wat er buiten aan de hand was. De Emmeloorder heeft nauwelijks tot geen contact met de buren, en staat bij de politie bekend als een verward persoon. Hij zou lijden aan schizofrenie. Om die reden had de officier van justitie twee weken geleden de maatregel opname in een psychiatrische kliniek voor een jaar geëist. De man heeft ruim een half jaar in voorarrest gezeten.

  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland