Woningbouwgrond in Marknesse. De taartpunt net boven het de bruingele akkers en langs de oostelijke vaart is bestemd voor huizen. Linksboven fase 3, nog niet afgebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Woningbouwgrond in Marknesse. De taartpunt net boven het de bruingele akkers en langs de oostelijke vaart is bestemd voor huizen. Linksboven fase 3, nog niet afgebouwd. © Foto Freddy Schinkel

Marknesse prijst zich ondanks ‘kavelgate’ gelukkig met versnelde woningbouw: ‘Hoe eerder hoe beter’

De gemeente Noordoostpolder hoopt met de versnelde uitgifte van kavels in Marknesse-Zuid de woningbouw in dat gedeelte weer vlot te trekken. Door gerechtelijke procedures en gesteggel over grondeigendom ligt afronding van bouw in een ander projectgebied immers al tijden stil. Met ergernis en stress tot gevolg. ,,Het blijft een raar verhaal.”

1 reactie

 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  De bewoners die in onzekerheid achterblijven worden hier helemaal niet gelukkig van. Wordt er aan hen gedacht?
 1. Vriendelijk én vastbesloten: staatssecretaris houdt vast aan aanmeldcentrum in Noordoostpolder
  PREMIUM
  7

  Vriende­lijk én vastbeslo­ten: staatsse­cre­ta­ris houdt vast aan aanmeldcen­trum in Noordoost­pol­der

  Hij is vriendelijk, makkelijk benaderbaar en lijkt oprecht begrip te hebben voor de zorgen van omwonenden over een aanmeldcentrum bij AZC Luttelgeest. Anderzijds laat staatssecretaris Eric van der Burg (VVD) er geen twijfel over bestaan: dat centrum is hard nodig en hij kan het, plat gezegd, erdoor drukken. Zijn reactie op SGP-Kamervragen spreekt boekdelen. Pakt hij door?
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”