Volledig scherm
© ANP

MC Groep stopt met operaties in Emmeloord

EMMELOORD - De MC Groep stopt per direct met het uitvoeren van operaties in het Dokter Jansencentrum van Emmeloord. „Dit heeft te maken met de huidige bezetting van personeel en patiënten”, aldus locatiedirecteur Marja Sleeuwenhoek.

In Emmeloord werden alleen operaties uitgevoerd, waarvoor dagopname noodzakelijk was. Die worden voortaan in MC Zuiderzee in Lelystad uitgevoerd. Daar werden alle zwaardere operaties al uitgevoerd. Patiënten zijn op de hoogte gesteld van de verandering.

Het is twijfelachtig of in de toekomst opnieuw wordt geopereerd in Emmeloord. MC Groep onderzoekt of het mogelijk is om alle operaties in Lelystad uit te voeren. In november wordt meer duidelijkheid verwacht. "Door operaties op een locatie uit te voeren denken wij efficiënter te kunnen werken en kosten te besparen", aldus woordvoerster Wendelien Eringa. "Zorg moet betaalbaar blijven."

Wat ook een rol speelt is de staat van de operatiekamers in Emmeloord. De laatste grote verbouwing was in 2003. "Wij staan dus aan de vooravond van een grote investering", stelt Sleeuwenhoek.

Flevoland