Volledig scherm
© Thinkstock

Meevaller van bijna 2 miljoen in polder

EMMELOORD - Een flinke meevaller voor Noordoostpolder: de gemeente krijgt 1,7 miljoen euro meer uit het Gemeentefonds van het Rijk. "Het is nu niet zo dat alles kan, maar we hebben meer financiële armslag dan voorgaande jaren, hetgeen gelet op de uitdagingen die nog voor ons liggen natuurlijk prima is", zegt wethouder Hans Wijnants. 'Den Haag' bleek gevoelig voor het bezwaar dat de gezamenlijke plattelandsgemeenten tegen de herverdeling van het Gemeentefonds.

Zij krijgen nu meer geld. "Onze terechte inspanning betekent voor 2016 en 2017 een financiële meevaller'', aldus Wijnants, die benadrukt dat nu niet in één keer alles kan. Maar de gemeente hoeft nu niet haar spaargeld aan te spreken voor de aankoop van dorpshuis De Stiepe in Rutten, voor het aanleggen van bermverhardingen en het vervangen van verkeersregelinstallaties.

Het Rijk heeft de hoogte van de algemene uitkering voor Noordoostpolder met 1,2 miljoen euro verhoogd en de uitkeringen voor de gedecentraliseerde taken Jeugd, Participatie en WMO met een half miljoen.

Flevoland