Volledig scherm
© Thinkstock

Megagroot schilderij Mondriaan in tulpenveld Noordoostpolder

NOORDOOSTPOLDER - Tijdens de Tulpenroute van 2017 is in Noordoostpolder een buitengewoon groot Mondriaan schilderij te bewonderen in een tulpenveld. De gemeente en de Stichting Emmeloord Promotie werken hiervoor nauw samen. Met een formaat van maar liefst 3,8 hectare moet het schilderij een (inter)nationale publiekstrekker worden.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme heeft 2017 uitgeroepen tot het jaar van De Stijl/Mondriaan. Het Mondriaan schilderij in het tulpenveld sluit hier mooi op aan.

Bovendien is het een hoogtepunt in de viering volgend jaar van 'Buitengewoon Noordoostpolder 75 jaar droog'. Zowel het college als de gemeenteraad willen dat er voor volgend jaar een programma wordt gemaakt met activiteiten. Een werkgroep is bezig met de voorbereidingen hiervoor.

Door het specifieke ontwerp van Noordoostpolder is er veel overeenkomst met de werken van Mondriaan waarin rechtlijnigheid een grote rol speelt. Als de tulpenvelden in Noordoostpolder in bloei staan is deze gelijkenis helemaal duidelijk.

Flevoland