Volledig scherm
Een 14-jarig meisje met een hoofddoek is zwaar mishandeld in Emmeloord. De afbeelding is ter illustratie. © ANP

Meisje (14) doet hoofddoek niet af en wordt zwaar mishandeld in Emmeloord

Een 14-jarig meisje is afgelopen woensdag ernstig mishandeld door twee jongens in Emmeloord. De twee riepen dat het meisje haar hoofddoek af moest doen. Toen ze dat niet deed werd ze van haar fiets geduwd en tegen haar hoofd geschopt.

Het voorval speelde zich woensdagmiddag rond 15.45 uur af op de Moerasandijviestraat. Het meisje was onderweg van school naar huis toen ze achter twee jongens kwam te fietsen.

De jongens draaiden zich om en begonnen te lachen. Ze riepen dat het meisje haar hoofddoek af moest doen. Toen ze dit niet deed en zei dat ze hun mond moesten houden, sprongen de jongens van hun fiets af en kwamen ze naar haar toe. 

Hersenschudding

Het slachtoffer werd van haar fiets geduwd en viel op de grond. Ze werd geschopt tegen haar hoofd en rug. De daders ging er vervolgens vandoor. Het hevig geschrokken meisje kroop onder haar fiets vandaan en ging met veel pijn naar huis, waar de politie werd gewaarschuwd. 

Na medische controle in het ziekenhuis bleek het meisje, naast diverse blauwe plekken, een lichte hersenschudding te hebben opgelopen.

Signalement

De politie is nog op zoek naar de daders. Ze worden omschreven als twee jongens van ongeveer 18 jaar oud. De één is ongeveer 1,70 meter lang, heeft blond haar en droeg een korte zwarte jas. De ander heeft kort blond haar en droeg een korte zwarte jas.

Flevoland