Ook aan de Walstraat in Kraggenburg komen zeven nieuwe woningen.
Volledig scherm
Ook aan de Walstraat in Kraggenburg komen zeven nieuwe woningen. © Google Streetview

Mijlpaal voor Kraggenburg: bouw nieuwe woonwijk gestart

In Kraggenburg is deze week gestart met de bouw van nieuwe woningen. Dit jaar komen er voor het eerst in twintig jaar in het dorp woningen bij. Inwoners zijn betrokken bij de plannen voor de nieuwe wijk Kraggenburg-Zuid.

Omwonenden, toekomstige bewoners en leden van dorpsbelang in Kraggenburg hebben samen met de gemeente nagedacht over onder andere de ligging van de woningen en de afmetingen van de plantsoenen en groenstroken in Kraggenburg-Zuid.

Twee fasen 

De bouw van Kraggenburg-Zuid is opgedeeld in twee fasen. De komende jaren moeten de eerste 22 woningen gebouwd worden. Het merendeel van de eerste dertien kavels is verkocht. Nog twee vrijstaande kavels en enkele twee-onder-één kapwoningen zijn beschikbaar. Voor Kraggenburg-Zuid gaan voor de volgende fase later dit jaar nieuwe particuliere kavels voor twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen in de verkoop. 

De bouw van zeven nieuwe duurzame rijwoningen aan de Walstraat is medio vorig jaar al gestart met het slaan van heipalen. Deze woningen zijn allemaal verkocht en worden de komende maanden opgeleverd.

Bestuursrechter

Niet alle Kraggenburgers zijn blij met de komst van de woningen aan de Walstraat. Enkele inwoners vreesden voor het woongenot en stapten naar de Raad van State. De hoogste bestuursrechter besloot dat de woningen gebouwd mochten worden: de komst van nieuwe woningen voor het dorp was belangrijker dan de nadelige gevolgen van de inwoners.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland