Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Ministerie steekt 5 ton in vernieuwde opleiding akkerbouw Aeres Emmeloord

Plant & Business. Zo heet de vernieuwde opleiding Akkerbouw van Aeres MBO in Emmeloord. Veertien bedrijven uit de landbouwsector hebben een vinger in de pap. Voor het ministerie van Onderwijs reden om 500.000 euro subsidie te geven.

De vernieuwde opleiding past beter bij de jongeren die zich aanmelden, zegt projectleider Rein van de Wal. ,,De instroom verandert naar jongeren die geïnteresseerd zijn in akkerbouw en plantenteelt. Niet meer alleen jongeren die van een akkerbouwbedrijf komen en het bedrijf willen overnemen.” 

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.

Flevoland