Volledig scherm
Een impressie van het horecapaviljoen Noest op De Deel in Emmeloord. © Korfker Architecten

Mislukte zoektocht naar exploitant voor horecapaviljoen op De Deel in Emmeloord

Het lukt de gemeente Noordoostpolder maar niet om een bouwer en exploitant te vinden voor een horecapaviljoen op de vernieuwde De Deel in Emmeloord. Ook een tweede geïnteresseerde is afgehaakt.

Een jaar geleden schreef Noordoostpolder een ‘prijsvraag’ uit om geïnteresseerde ondernemers te vinden. Het moest een ‘bijzonder aansprekend gebouw’ zijn met een concept dat nog niet in Emmeloord is. In juni werd gekozen voor Noest. Een gebouw dat lijkt op een barak uit de periode van de drooglegging met daarin horeca een mini-brouwerij en josper grill.

Financiering

In september gaf ontwikkelcombinatie Bouwbedrijf Doorn/Korfker Architecten/Johan Visser/Harry Goos de opdracht terug. Er waren problemen met de financiering. Een oplossing werd niet gevonden, want wethouder Wiemer Haagsma kon de spelregels en voorwaarden van de prijsvraag niet aanpassen. Er was immers nog een geïnteresseerde: restaurant Da Enzo uit Emmeloord. In de afgelopen periode ketsten ook de gesprekken met de Italiaan af.

Hoe nu verder? Dat vraagt de gemeente Noordoostpolder zich ook af. De prijsvraag wordt in ieder geval ingetrokken. Nu wordt gezocht naar nieuwe geïnteresseerden, die te maken krijgen met minder beknellende voorwaarden.

  1. Margriet Loosman uit Creil: poldermodel in wereldsteden
    PREMIUM

    Margriet Loosman uit Creil: poldermo­del in wereldste­den

    Margriet Loosman maakt snel carrière als model. Op haar twaalfde werd ze al eens gepolst door scouts van een modellenbureau, toen ze in Amsterdam aan het winkelen was. Begin vorig jaar debuteerde het model uit Creil op de catwalk voor Chanel, wat gezien wordt als het hoogst haalbare in het modellenwereldje. Toch staat de negentienjarige verpleegkundige studente van het ROC De Friese Poort nuchter en wel met beide benen op de poldergrond. ,,Het is geen glazen bol, je weet gewoon niet wat er komt.”

Flevoland