Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Mogelijke coronabesmetting in Emmeloord blijkt loos alarm

VIDEOEen mogelijke coronabesmetting leidde vanmiddag tot een tijdelijke sluiting van Gezondheidscentrum Zorgpost in Emmeloord. Uiteindelijk bleek er sprake van loos alarm.

Een man kwam vanmiddag met benauwdheidsklachten binnen bij het gezondheidscentrum aan Koningin Julianastraat. Personeel vermoedde dat er mogelijk sprake was van een coronabesmetting en uit voorzorg ging het gebouw op slot. De man werd onderzocht en al snel bleek dat hij niet besmet was met het coronavirus. ,,De tijdspanne was heel kort. Het gezondheidscentrum is geen uren dicht geweest’’, aldus GGD Flevoland-voorlichter Sven van de Burg.

Alerte actie

De GGD prijst de adequate actie van het personeel in het gezondheidscentrum. ,,Het was een alerte actie van de huisartsenpraktijk, maar de persoon voldoet niet aan de landelijke criteria van het RIVM’’, vervolgt Van de Burg. De woordvoerder laat eveneens weten dat de man recent niet in gebieden is geweest waar het coronavirus heerst, zoals China en Italië. De patiënt is na het onderzoek wel door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

In het gezondheidscentrum in Emmeloord zijn een apotheek, een huisarts en een verloskundigenpraktijk gevestigd.

Meer weten over het coronavirus? Bekijk onze explainer.

Flevoland