Volledig scherm
Expositie van Mondriaans bloemen in het Rijksmuseum. Foto: ANP

Mondriaan gaat leven in de polder

CREIL - Hoe maak je een schilderij van Mondriaan in de vorm van tulpen als er geen zwarte en blauwe tulpen zijn?

STEP Noordoostpolder is creatief te werk gegaan bij de aanleg van het op Mondriaan geïnspireerde tulpenschilderij dat Noordoostpolder -de polder ligt dit jaar 75 jaar droog- komend voorjaar op de kaart moet zetten. Zwart en blauw zijn eigenlijk onmisbare kleuren voor Mondriaan.

Tulpenbedden
De zwarte lijnen van Mondriaan worden uitgebeeld in de vorm van niet ingeplante tulpenbedden, kale klei dus of beter gezegd kale zandgrond. En het alternatief voor de kleur blauw is de paarse tulp, een kleur paars die de richting van blauw op gaat. Daarnaast bestaat het grote tulpenschilderij uit rode, gele en witte tulpen. Het tulpenveld -150 meter lang en veertig meter breed- komt te liggen aan de Noordermeerweg bij Creil. STEP is nog bezig met de ideeën voor een uitkijktoren om bezoekers een beter overzicht over het schilderij te kunnen bieden. Die uitkijktoren komt er sowiese. Het is afhankelijk van de financiën hoe hoog te toren wordt. "

STEP verwacht vanaf half april tot en met de eerste week van mei grote belangstelling voor het tulpenveld. Zowel uit binnen- als buitenland.

Flevoland