Volledig scherm
Impressie van de rotonde in Mondriaan-stijl. © Eigen illustratie

Mondriaan in de vorm van bloembollen

EMMELOORD - De rotonde bij de Albert Heijn aan de Lange Dreef in Emmeloorde vormt in het voorjaar van 2017 een schilderij dat doet denken aan de kunstenaar Piet Mondriaan.

De rotonde aan de Lange Dreef in Emmeloord was geheel bestraat en krijgt nu weer een natuurlijke uitstraling. Twee telers, Dirkmaat en Van Meer, sponsorden de bollen die samen een Mondriaan-schilderij gaan vormen. Uiteraard voert de tulpenroute komend voorjaar langs de rotonde.

Nederland viert in 2017 met het feestjaar Mondriaan tot Dutch Design dat 100 jaar geleden de kunstgroep De Stijl werd opgericht. Piet Mondriaan is één van de bekendste kunstenaars van deze internationale kunstbeweging. 2017 is ook het jaar dat de Noordoostpolder zeventig jaar droog is.

Wethouder Andries Poppe plant donderdag de eerste bloembollen op de rotonde. Dan is het ook nationale bollenplantdag. Ter gelegenheid daarvan heeft de KAVB Kring Flevoland bollen aangeboden aan de gemeente Noordoostpolder.

Van de ruim 12.000 hectare tulpen staan er ongeveer 4.000 in de Noordoostpolder. Verder groeien er nog krokussen, blauwe druifjes, narcissen en later in het jaar gladiolen en lelies.

Flevoland