Volledig scherm
Een motorrijder raakte gewond nadat hij in botsing kwam met een reiger. © GinoPress

Motorrijder raakt gewond in Emmeloord na botsing met reiger

Een motorrijder is vanmiddag gewond geraakt nadat hij in botsing kwam met een reiger net buiten Emmeloord. Het ongeluk gebeurde rond 13.00 uur op de Urkerweg. 

Het grote vliegende gevaarte kwam plotseling op de weg terecht. De bestuurder die uit de richting van Emmeloord kwam kon de reiger niet meer ontwijken. 

De motorrijder liep onbekend letsel op en is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De motor raakte licht beschadigd. Met de reiger liep het minder goed af. Het dier overleefde de klap niet. 

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.

Flevoland