Kerst Beuckens uit Emmeloord is voorzitter van Triathlon Noordoostpolder. Hij bedacht dat het wel aardig zou zijn om over de N50 te fietsen en kreeg het voor elkaar. Zondag kunnen duizend  triatleten over de N50 fietsen tussen Emmeloord en Ens.
Volledig scherm
PREMIUM
Kerst Beuckens uit Emmeloord is voorzitter van Triathlon Noordoostpolder. Hij bedacht dat het wel aardig zou zijn om over de N50 te fietsen en kreeg het voor elkaar. Zondag kunnen duizend triatleten over de N50 fietsen tussen Emmeloord en Ens. © Foto Freddy Schinkel

N50 zondag afgesloten vanwege Triathlon Noordoostpolder: ruim baan fietsers, vakantieverkeer moet omrijden

De N50 is aanstaande zondag afgesloten voor verkeer. Tussen Ens en Emmeloord verandert de autoweg in een fietsparcours voor de Triathlon Noordoostpolder. En dat op ‘zwarte zondag’ van Oost-Nederland. Uniek, want dat gebeurde niet eerder.

Hij spint al jaren op iets bijzonders, op een parcours dat triatleten zich nog jarenlang heugen. Dat gaat Kerst Beuckens uit Emmeloord zondag lukken. De 48-jarige voorzitter van Triathlon Noordoostpolder heeft het voor elkaar gekregen dat de N50 tussen Ens en Emmeloord zondag is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De drukke autoweg is tussen half acht en half vijf het domein van honderden wielrenners. 

,,Fietsen over de N50, geweldig toch? Dat vergeet je waarschijnlijk nooit weer’’, voorspelt Kerst Beuckens enthousiast. ,,Dat fietst echt fantastisch, je gaat als een tierelier over het asfalt.’’

  1. Voorganger Baptistengemeente Apeldoorn en Emmeloord genezen van corona: ‘Ik hield me voor dat ik niet bang was’
    PREMIUM

    Voorganger Baptisten­ge­meen­te Apeldoorn en Emmeloord genezen van corona: ‘Ik hield me voor dat ik niet bang was’

    Hij voelde een enorme opluchting, die ochtend - vorige week - toen de thermometer voor het eerst in vijftien dagen geen verhoging meer aangaf. ,,Ik ben erdoor”, dacht voorganger Erik van Duyl (53) van de Baptistengemeente Apeldoorn en Emmeloord. ,,Ik hield me in die weken voor dat ik niet bang was. Maar toen ik zag dat de koorts weg was, besefte ik pas dat ik onder spanning heb geleefd.”

Flevoland