Voor de vriendinnen Christel Donauer (l) en Marjolijn Wolf, organisatoren de garagesale in Emmeloord, gaat het zaterdag na een jaar uitstel toch gebeuren.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de vriendinnen Christel Donauer (l) en Marjolijn Wolf, organisatoren de garagesale in Emmeloord, gaat het zaterdag na een jaar uitstel toch gebeuren. © Foto Freddy Schinkel

Na uitstel veel belangstelling voor garagesale in Emmeloord: ‘Later mogelijk in hele Noordoostpolder’

De vriendinnen Christel Donauer en Marjolijn Wolf wilden vorig jaar al dat inwoners van Emmeloord massaal in hun eigen voortuin spullen gingen verkopen. Op het laatste moment kon ‘NOP’s garagesale’ echter niet doorgaan door de coronasituatie. Komende zaterdag is de eerste editie van de bijzondere rommelmarkt er dan eindelijk wel. 

  1. Albert daagt Essent voor rechter om verhoging energieta­rief: ‘Als rat in de val’
    PREMIUM
    11

    Albert daagt Essent voor rechter om verhoging energieta­rief: ‘Als rat in de val’

    Net als bij een miljoen andere Essent-klanten met een variabel energiecontract plofte bij Emmeloorder Albert Looije eind september een brief op de mat: een tariefsverhoging voor de periode 1 oktober tot 1 januari. Na kritiek van toezichthouder ACM over de late aankondiging besloot Essent de invoering uit te stellen tot 7 november, maar dan met nóg hogere tarieven. Een sigaar uit eigen doos, vindt Looije. Hij spande een kort geding aan om dit laatste besluit ongedaan te maken.